
Fırında Kızartma Tanımı İçin Gereçler
- 1 yeşil kabak
- 1 patlıcan
- 1 havuç
- 2-3 patates
- 2-3 biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
- 400gr süzme yoğurt
- 1 dis sarımsak
Fırında Kızartma Tanımı Yapılışı
- İstediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz.
- Sonra dörtgen biçimde kesip bir borcama dizelim zerzevatları. ,
- Üstüne zeytinyağ, tuz ve tatlıtozbiberi karışdırıp gezdirelim.
- Evvelce ısıtılmış fırına 200-210 derecede 30-35 dakka pişirelim. ( ortada fırını açıp karışdırın zerzevatları. )
- Sonra yoğurdumuzu bir dış sarımsakla karışdırıp bir tabağa hazırlıyalım.
- Üstüne sebzemizi gezdirip servis edebiliriz. Çok hoş bir kızartma alternatif hem daha sağlıklı ve tadı çok lezzetli afiyet olsun
.