Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 7 adet yeşil biber
- 3 adet patates
- 5 adet çeri domates
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı yağsız tavada orta ateşte düzgünce eziyoruz. İki tıp karıştırdıktan sonra zeytin yağ ek edip ince doğranmış soğanı ekliyoruz. Soğanlar pişene kadar kavurup baharatlarını ek ediyoruz.
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz üzerine tuz ek edip kenara alıyoruz.
- Ardından kabakları ve patatesi de küp halinde doğrayıp evvel patateslerden kızartma sürecine geçiyoruz. Hafif kızaran patatesleri havlu kağıt serili tepsiye alıyoruz.
- İkinci sırada doğranmış kabağı akabinde patlıcanları ve en son doğranmış biberleri kızartıyoruz. Kızarttığımız materyalleri hafif tuzlayıp fırına süreceğimiz tepside karıştırıyoruz.
- Üzerine her tarafına eşit olacak biçimde kıymalı harçtan serpiyoruz. Kenarlarına ortadan ikiye böldüğümüz domatesleri diziyoruz.
- Ocakta salça, yağ, tuz ve suyla hazırlanan pişmiş sosu üzerine döküp, 180 derece fırın ayarında 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.