Fırında Kıymalı Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 200 gram kıyma et
- 1 adet büyük domates
- 2 adet biber (kırmızı ve yeşil)
- 2 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 4 orta uzunluk patates
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Yoğurt
- Sarımsak
- Maydanoz yahut taze nane
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tanımı Yapılışı
- Patatesleri pişirip püre yapıyoruz margarini yahut tereyağını eritip 2 yemek kaşığı un ek edip 2-3 dakika karıştırın.
- Patates püresini ekleyin ve 3-4 dakika karıştırın.
- Soğumaya bırakın, bir tavada tereyağı yahut margarini eritin.
- Kıyma ekleyin ve orta ateşte 3-4 dakika karıştırın. 2-3 dakika biber ekleyip karıştırın.
- Yeşil soğanı ekleyin, biraz daha karıştırın, rendelenmiş domatesleri ekleyin, tuz ve kırmızı biber ekleyin.
- Su kaybolana kadar karıştırın. Eti mümkün olduğunca az yağla bir tepsiye koyuyoruz.
- Yağı patateslerin üzerine koymak için kullanıyoruz (daha sonra).
- Soğutulmuş patateslere yumurta ekleyin(tek tek).
- Yeterlice karıştırın, blender kullanabiliriz, püreyi krema poşetine koyup etin üzerine koyarız,.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin, kalan yağı bir tavada ısıtın ve fırınlanmış patateslerin üzerine dökün.
- Üzerine yoğurt ve sarımsak serpin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.