Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püresi Yatağında Kıymalı Mantar Sote

Hoş geldin! bulo1337 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Patates Püresi Yatağında Kıymalı Mantar Sote
0
74

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patates-puresi-yataginda-kiymali-mantar-sote-2.jpg

Patates Püresi Yatağında Kıymalı Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler


Patates püresi için ;
  • 5 orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber, pul biber, tuz, kırmızı toz biber
Sotesi için;
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım kg kestane mantarı (kültürde olur)
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz

Patates Püresi Yatağında Kıymalı Mantar Sote Tanımı Yapılışı

  1. Patatesler soyulur ve kuşbaşı doğranır.
  2. Kaynayan suyun içeresine alınır ve yumuşayana kadar haşlanır.
  3. Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.
  4. Derin bir kaseye alınır ve içeresine baharatlar, tereyağı ve süt ek edilir.
  5. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılarak ezilir.
  6. Porsiyonluk çömleklere eşit ölçüde püreden koyulur.
  7. Çömleğin yarısı püre olacak halde.
  8. Soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağ da kavrulmaya başlanır.
  9. İçeresine soğan üzere biber doğranır ve ek edilir.
  10. Soğan ve biber birlikte sotelenirken kıyma ek edilir.
  11. Kıyma renk alınca soyulmuş ve ince doğranmış mantar ek edilir.
  12. Mantarın saplarını kullanmadım.
  13. Materyaller arka arda koyulur ve büsbütün ölmemesi lazım kavrulurken zira fırında da pişecek.
  14. Domatesin kabukları soyulur küçük modüller halinde doğranır ve soteye eklenir.
  15. İçeresine doğranmış sarımsak ve baharatlar da eklenir.
  16. 1 çay bardağı sıcak su ek edilir, kaynamaya başlayınca altı kapatılır.
  17. Çömlekteki pürenin üzerine kâfi ölçüde sote koyulur.
  18. Üzerlerine rende kaşar peyniri koyulur çokça.
  19. Evvelden ısıtılmış 220 derece fırında 6-7 dakika pişirilir.
  20. Suyunu büsbütün çekmemesi gerekir, böylelikle lokum kıvamında oluyor.
Deneyenlere afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Patates Püresi Yatağında Yoğurtlu Pancar Tanımı İçin Gereçler Patates salatası için; 5 adet orta uzunluk patatesYarım limonun suyu1 çay kaşığı tuz3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı pul biber Pancar salatası için; 1 adet orta uzunluk pancar1 yemek kaşığı mayonez3 yemek kaşığı süzme yoğurt2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet patates1 adet soğan2 diş sarımsakMantar3 adet sivri biber1 adet kırmızı biberTavuk göğsüDomates salçasıBiber salçasıTereyağıSıvıyağPul biberKara biberKekikKırmızı toz biberİsteğe bağlı köri Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Patates Püresi Yatağında Mantarlı Mercimek Sote Tanımı İçin Malzemeler Püre için ; 3 tane patates1 tatlı kaşığı tereyağıYarım çay bardağından biraz fazla sütTuz ve karabiber Mercimek yatağı için; 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek1 tane kuru soğan300 gram mantarYarım su bardağı kadar domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Patates Püresi Yatağında Et Sote Tanımı İçin Materyaller Patates Püresi İçin 5 tane orta uzunluk patates1 su bardağından az süt1 yemek kaşığı tereyağıKarabiberTuz Et Sote İçin 500 gram kuş başı et2 kuru soğan4-5 tane yeşil biber1 büyük kapya biber2 tane domatesGereğince sıvı yağ1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 1 adet tavuk göğsüYarım kilo mantar1 adet kuru soğan2 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber3 yemek kaşığı zeytinyağ Patates püresi için; 4 adet patates1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt