Patates Püresi Yatağında Kıymalı Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
Patates püresi için ;
- 5 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber, pul biber, tuz, kırmızı toz biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Yarım kg kestane mantarı (kültürde olur)
- 100 gram kıyma
- 1 adet domates
- Maydanoz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz
Patates Püresi Yatağında Kıymalı Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Patatesler soyulur ve kuşbaşı doğranır.
- Kaynayan suyun içeresine alınır ve yumuşayana kadar haşlanır.
- Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.
- Derin bir kaseye alınır ve içeresine baharatlar, tereyağı ve süt ek edilir.
- Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılarak ezilir.
- Porsiyonluk çömleklere eşit ölçüde püreden koyulur.
- Çömleğin yarısı püre olacak halde.
- Soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağ da kavrulmaya başlanır.
- İçeresine soğan üzere biber doğranır ve ek edilir.
- Soğan ve biber birlikte sotelenirken kıyma ek edilir.
- Kıyma renk alınca soyulmuş ve ince doğranmış mantar ek edilir.
- Mantarın saplarını kullanmadım.
- Materyaller arka arda koyulur ve büsbütün ölmemesi lazım kavrulurken zira fırında da pişecek.
- Domatesin kabukları soyulur küçük modüller halinde doğranır ve soteye eklenir.
- İçeresine doğranmış sarımsak ve baharatlar da eklenir.
- 1 çay bardağı sıcak su ek edilir, kaynamaya başlayınca altı kapatılır.
- Çömlekteki pürenin üzerine kâfi ölçüde sote koyulur.
- Üzerlerine rende kaşar peyniri koyulur çokça.
- Evvelden ısıtılmış 220 derece fırında 6-7 dakika pişirilir.
- Suyunu büsbütün çekmemesi gerekir, böylelikle lokum kıvamında oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.