Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 tane patates
  • 1 baş karnabahar
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil kapya biber
  • 1 tane sarı kapya biber
Sosu için
  • 3 tane yumurta
  • 200 ml yoğurt
  • 300 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizi biraz haşlıyoruz.
  2. 1 baş karnabaharımızı parçalayıp tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz.
  3. 10 dakika geçtikten sonra karnabaharımızı haşlamaya bırakıyoruz.
  4. Patateslerimizi biraz haşladıktan sonra soyuyoruz küp küp doğruyoruz.
  5. Daha sonra karnabaharımızda haşlanınca tıpkı formda küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Kapya biberlerimizi küp küp doğruyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. Sonrasında sosu için derin bir kaba 3 tane yumurta kırıyoruz ve hoş bir biçimde çırpıyoruz.
  8. Sonrasında 200 ml yoğurdumuzu ve 300 ml sütümüzü ekliyoruz çırpıyoruz.
  9. 3 yemek kaşığı sıvı yağımızı da ekleyerek çırpıyoruz.
  10. Daha sonra 2 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı karabiber ,2 tatlı kaşığı toz şekerimizi ekliyoruz ve harcımızı çırpıyoruz.
  11. Daha sonra 3 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz.
  12. Sonrasında sosumuzu sebzelerimizin üzerine eşit bir biçimde döküyoruz.
  13. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştiriyoruz.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Nohutlu Zeytinyağlı Karnabahar (Karıştır At Fırına Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük boy karnabahar2 adet patates2 adet havuç2 adet kırmızı kapya biber1 su bardağı haşlanmış nohut1 adet soğan7-8 diş sarımsak Sosu için; 1 yemek kaşığı salça2 su bardağı su1/2 (yarım) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kremalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler Orta boy karnabahar2 tane patates Krema sosu için; 2 su bardağı süt1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı toz biber1 tatlı kaşığı kekikÇok az zerdeçalRendelenmiş kaşar Kremalı Karnabahar Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 2 kg karnabahar1 tatlı kaşığı tuz Tavuklu karışım için; 400 gram küp küp doğranmış tavuk göğsü4 tane çarliston biber3 tane kapya biber2 diş sarımsak2 tatlı kaşığı tuz2 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı kimyon1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 300 gram karnabahar200 gram tavuk göğsü1 çay bardağı bezelye1 adet havuç1 adet büyük uzunluk soğan1 adet kapya biberSıvıyağTuzKarabiberKırmızı pul biber2 yemek kaşığı domates sosu (Yazdan hazırladığım sostan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk karnabahar Kıymalı sos için; 200-300 gram kıyma2 adet orta uzunluk soğan2 diş sarımsak1 büyük kapya biber1 büyük uzunluk domates1 yemek kaşığı salça (Dolu dolu)1 çay kaşığı kırmızı toz biberi1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt