Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar
0
54

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
besamel-soslu-tavuklu-karnabahar.jpg

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg karnabahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu karışım için;
  • 400 gram küp küp doğranmış tavuk göğsü
  • 4 tane çarliston biber
  • 3 tane kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 buçuk yemek kaşığı un @kaptanlarun #gulbeyazun
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Domates dilimleri

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabahar yıkanıp süzülür ve susuz bir şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar ve yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Diğer taraftan tavaya sıvı yağı dökün küp küp minik doğranmış biberleri ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yine küp küp doğranmış tavuk göğsünü de ekleyip tuz ve baharatları sarımsağı ilave edin ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin etlerde yumuşayacaktır.
  4. Pişirdiğiniz karnabaharları borcama döküm üzerini düzeltip kavrulmuş hazırlanmış tavuk etini de üzerine dökün her tarafına gelecek şekilde yayın.
  5. Beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını derin bir tencereye alın unu ilave edip pembeleştirin sütü ilave edip devamlı karıştırarak pürüzsüz bir sos hazırlayın.
  6. Tuz ve baharatları ekleyin iyice karıştırın fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp hazırladığınız tavuklu karnabaharın üzerine dökün.
  7. Üzerini tamamen kapladıktan sonra kaşar peyniri rendesi serpin arzuya göre domates ile süsleyip önceden ısıtılmış fırında kızartın.
  8. 170 derecede 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
  9. Üzeri istediğiniz şekilde kızlarınca fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt