Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver
0
55

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
firinda-kabak-mucver.jpg

Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet yeşil kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Küçük 1 kase pişmiş kıyma ( Kural değil ben ekledim ama)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı un (Dinkel yahut tam buğday unu tavsiyem)
  • 1 tutam dereotu
Üzeri İçin
  • Susam
  • Çörekotu

Fırında Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabına kabakları rendeleyelim (Çok sulu ise suyunu biraz sıkabilirsiniz ancak benim kabaklarımda buna gerek kalmadı vitamini de gitmemiş oldu) havucu da içerisine rendeleyelim.
  2. Soğanı da soyup ikiye bölelim uzunlamasına ince ince doğrayıp ekleyelim. Sıvı yağ, yumurta, tuz, karabiber, pul biber, dereotu, pişmiş kıyma, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  3. Karışım çok sulu görünüyorsa bir kaşık un daha eklenilebilir. Baharatları damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz.
  4.  30 santimlik bir pişirme kabına karışımı dökelim. Susam ve çörekotu serpiştirelim. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında aşağı üst 45-50 dakika pişirelim.
  5. Bu sağlıklı tanımı deneyiniz şad kalacağınıza eminim. Servis ederken üzerine yoğurt süper oluyor hele birde mesken imali yoğurt ile lezzet katlanmakta.

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt