
Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yeşil kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- Küçük 1 kase pişmiş kıyma ( Kural değil ben ekledim ama)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı un (Dinkel yahut tam buğday unu tavsiyem)
- 1 tutam dereotu
- Susam
- Çörekotu
Fırında Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına kabakları rendeleyelim (Çok sulu ise suyunu biraz sıkabilirsiniz ancak benim kabaklarımda buna gerek kalmadı vitamini de gitmemiş oldu) havucu da içerisine rendeleyelim.
- Soğanı da soyup ikiye bölelim uzunlamasına ince ince doğrayıp ekleyelim. Sıvı yağ, yumurta, tuz, karabiber, pul biber, dereotu, pişmiş kıyma, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Karışım çok sulu görünüyorsa bir kaşık un daha eklenilebilir. Baharatları damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz.
- 30 santimlik bir pişirme kabına karışımı dökelim. Susam ve çörekotu serpiştirelim. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında aşağı üst 45-50 dakika pişirelim.
- Bu sağlıklı tanımı deneyiniz şad kalacağınıza eminim. Servis ederken üzerine yoğurt süper oluyor hele birde mesken imali yoğurt ile lezzet katlanmakta.