
Fırında Kabak (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- 3 adet soğan(küçük uzunluk vardı onu kullandım)
- 1 adet patates
- Maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı nane
- Tuz ( kâfi miktarda)
Fırında Kabak (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bütün zerzevatları yıkayıp soyuyoruz.
- Genişçe bir kapın içine kabakları halka halka doğrayalım.
- Sonra patates leri doğrayalım.
- Soğanı, domatesi, maydanozu doğrayalım.
- Baharatları ve tuzu ek edelim.
- Akabinde zeytinyağı koyup bir hoş harmanlayarak karıştıralım.
- Sonra tepsimize dökelim elimizle düzeltelim.
- En üstüne unumuzu serpiştirelim.
- 200 derece fırında güzelce denetim ederek pişirelim.
NOT; ????sebzelerin ölçülerini azaltım çoğalta bilirsiniz.patatesi ben çoçuklar seviyor diye çoğaltıyorum.????