Fırında Hamsi Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram hamsi
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 2 çorba kaşığı un
- Tuz ve sıvı yağ
Fırında Hamsi Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamsilerimizi ayıklayıp, uygunca yıkayalım. Suyunu düzgünce süzüp, cam bir kasede tuz ve uçları ek ediyoruz.
- Düzgünce una bulayıp, yağlı kağıt serilmiş borcamın alt kısmını yağlayın, balıkları dizip, üzerine bir ölçü daha sıvı yağ ek edip, 200 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen balıklarımız salata ve farklı yeşillikler eşliğinde servise hazırdır.
- Kış mevsiminin olmaz ise olmazı tahin helvası da balığın en güzel arkadaşıdır,. Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.