
Fırında Erişteli Ispanak Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 buçuk su bardağı erişte
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Erişteli Ispanak Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğranmış sarımsak tencereye alınır.
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında biraz çevrilir.
- Üzerine güzelce yıkanmış suyu süzülmüş ıspanaklar ince ince doğranıp eklenir.
- Ölçüsü isteğe bağlı tuz ek edilir.
- Ispanak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Başka tencerede erişteler haşlanır, isteğe bağlı olarak tuzu ek edilir.
- Ispanak orta büyüklükteki borcama alınır.
- Üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.
- Üzerine erişteler eşit olarak dağıtılır.
- Üzerine farklı bir kapta karıştırılan yumurta yoğurt ve baharatlar ek edilir.
- Son olarak tekrar kaşar peyniri rendelenir ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir. Afiyet olsun.
.