Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi İcin Malzemeler
*5 adet buyuk boy kabak
*450 gram kıyma
*1 adet buyuk boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber ya da domates salcası
*1 adet kucuk boy havuc
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos icin:
*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*(70gr) 70 gram tereyağ
*1 tutam karabiber
*1 cay kaşığı tuz
Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkadıktan sonra boyuna ince uzun dilimler halinde kesin
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 3 dakika kadar pişirin Kaynar sudan cıkarıp soğuk suya atın
*Birkac dakika kadar sonra suyunu suzdurmek icin bir suzgece alın
*Soğanları yemeklik doğrayın, havucları mumkun olduğunca minik kupler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri kup kup doğrayın
*Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin 23 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin
*Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havucları da ekleyin
*Birkac dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın
*Kıyma, kavrulmuş gibi gozukmeye başlayınca salcayı da ekleyip kokusu cıkana kadar kavurmaya devam edin
*Uzerine 34 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın
*Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin
*Unun kokusu cıkınca sutu eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da cırpmayı ihmal etmeyin
*Kaynamaya başlayan sute tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın
*Fırınınızı 200 derecede ısıtın
*Bir fırın kabının dibine once bir miktar beşamel sos surun Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı doşermiş gibi tek sıra doşeyin
*Uzerine kıyma sos gezdirin, onun da uzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri
*4 sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin
*Onceden ısınmış fırında uzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Servis Onerisi
Dilerseniz fırına atmadan once ince ve yuvarlak dilimlenmiş kabaklarla susleyebilirsiniz
*5 adet buyuk boy kabak
*450 gram kıyma
*1 adet buyuk boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber ya da domates salcası
*1 adet kucuk boy havuc
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı karabiber
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos icin:
*1 litre sut
*7 yemek kaşığı un
*(70gr) 70 gram tereyağ
*1 tutam karabiber
*1 cay kaşığı tuz
Fırında Beşamel Soslu Taze Kabak Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkadıktan sonra boyuna ince uzun dilimler halinde kesin
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 3 dakika kadar pişirin Kaynar sudan cıkarıp soğuk suya atın
*Birkac dakika kadar sonra suyunu suzdurmek icin bir suzgece alın
*Soğanları yemeklik doğrayın, havucları mumkun olduğunca minik kupler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri kup kup doğrayın
*Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin 23 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin
*Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havucları da ekleyin
*Birkac dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın
*Kıyma, kavrulmuş gibi gozukmeye başlayınca salcayı da ekleyip kokusu cıkana kadar kavurmaya devam edin
*Uzerine 34 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın
*Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin
*Unun kokusu cıkınca sutu eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da cırpmayı ihmal etmeyin
*Kaynamaya başlayan sute tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın
*Fırınınızı 200 derecede ısıtın
*Bir fırın kabının dibine once bir miktar beşamel sos surun Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı doşermiş gibi tek sıra doşeyin
*Uzerine kıyma sos gezdirin, onun da uzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri
*4 sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin
*Onceden ısınmış fırında uzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Servis Onerisi
Dilerseniz fırına atmadan once ince ve yuvarlak dilimlenmiş kabaklarla susleyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.