Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar
0
206

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
Kıymalı harç için;
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharları öncelikle ayıklayıp, çok küçük modüller olmadan doğrayıp haşlamaya bırakıyoruz. Muhakkak canlı olmalı, tam pişmemeli.
  2. Kıymalı harç için; küçük küçük doğranmış soğanları öncelikle yağda karıştırıyoruz.
  3. Yine küçük küçük doğranmış biberleri de ekliyoruz.
  4. Daha sonra kıymayı ekliyoruz.
  5. Kıymanın rengi döndükten sonra salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  6. 1 çay bardağı suyu da ekledikten sonra pişene kadar bırakıyoruz.
  7. Beşamel sosu için yağı ekledikten sonra ununu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Sütünü yavaş yavaş ekledikten sonra kıvam alınca da tuzunu ve karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
  9. Borcamın el altına haşladığımız karnabaharları döküyoruz.
  10. Üzerine kıymalı harcı seriyoruz.
  11. Onun da üzerine beşamel sosu gezdirip fırına veriyoruz.
  12. Alt üst 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar bırakıyoruz.
  13. Daha sonra çıkarıp kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz.
  14. Kaşarlar kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz.
  15. Dilimlere bölüp servis tabağına alıyoruz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 adet karnabahar Kıymalı sos için; SıvıyağYarım kilo kıyma1 adet soğan1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPul biber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ2 buçuk yemek kaşığı un2 su bardağı sütTuzKarabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk karnabahar Kıymalı sos için; 200-300 gram kıyma2 adet orta uzunluk soğan2 diş sarımsak1 büyük kapya biber1 büyük uzunluk domates1 yemek kaşığı salça (Dolu dolu)1 çay kaşığı kırmızı toz biberi1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 küçük karnabahar200 gram kıyma2 soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı sıvı yağTuz Beşamel sos için; 1 buçuk bardak süt2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1 buçuk yemek kaşığı unKarabiberTuzÜzerine kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo karnabahar Haşlamak için 4.5 su bardağı sıcak su1/2 (yarım) çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz Kıymalı harcı için 200 gram kıyma1 adet soğan1 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı salça4.5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket makarna(ince uzun yada lüle olursa daha iyi olur) Kıymalı harcı için; Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet domates rendesi300 gram kıyma1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı sıcak su1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt