Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
firinda-kiymali-besamel-soslu-karnibahar.jpg

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar
Haşlamak için
  • 4.5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş
  • Kaşar peyniri
Beşamel sos için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 sime çay kaşığı tuz

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce karnabaharı çok iyi yıkıyoruz.
  2. Parçalar halinde bölüyoruz.
  3. Sıcak suya sütü tuzu ilave ediyoruz hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  4. Suyunu süzdürerek karnabaharları tepsiye alıyoruz.
  5. Kıymalı harcını hazırlıyoruz sıvı yağ ilave ediyoruz kıymayı kavuruyoruz.
  6. İnce kıyım soğanları doğruyoruz.
  7. Kıymaya ilave ediyoruz.
  8. Kırmızı biberi ilave ediyoruz salçayı ilave ediyoruz kavuruyoruz.
  9. Haşlamış olduğumuz karnabaharın suyundan bir su bardağı alıp kıymalı harca ilave ediyoruz.
  10. Kıymayı eşit karnabaharların üzerine döküyoruz.
  11. Beşamal sosu hazırlıyoruz. Bir tencereye tereyağını alıyoruz hafif eriyince unu ilave ediyoruz azar azar sütü ilave ederek topaklanma oluşturmadan karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  12. Karnabaharın üzerine eşit döküyoruz.
  13. 170 derece fırına yemeği alıyoruz hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
  15. Üzeri kızarana kadar bir sürede bu şekilde pişiriyoruz. Nefis lezzetli yemeğimiz hazır sıcak tüketelim. Afiyetle.
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt