elektronikci
FD Üye

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo karnabahar
- 4.5 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş
- Kaşar peyniri
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 sime çay kaşığı tuz
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karnabaharı çok iyi yıkıyoruz.
- Parçalar halinde bölüyoruz.
- Sıcak suya sütü tuzu ilave ediyoruz hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Suyunu süzdürerek karnabaharları tepsiye alıyoruz.
- Kıymalı harcını hazırlıyoruz sıvı yağ ilave ediyoruz kıymayı kavuruyoruz.
- İnce kıyım soğanları doğruyoruz.
- Kıymaya ilave ediyoruz.
- Kırmızı biberi ilave ediyoruz salçayı ilave ediyoruz kavuruyoruz.
- Haşlamış olduğumuz karnabaharın suyundan bir su bardağı alıp kıymalı harca ilave ediyoruz.
- Kıymayı eşit karnabaharların üzerine döküyoruz.
- Beşamal sosu hazırlıyoruz. Bir tencereye tereyağını alıyoruz hafif eriyince unu ilave ediyoruz azar azar sütü ilave ederek topaklanma oluşturmadan karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Karnabaharın üzerine eşit döküyoruz.
- 170 derece fırına yemeği alıyoruz hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar bir sürede bu şekilde pişiriyoruz. Nefis lezzetli yemeğimiz hazır sıcak tüketelim. Afiyetle.