Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim 1 kilogram bal kabağı
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1 kahve fincanı üzüm pekmezi (Yada akça ağaç şurubu, hindistan cevizi şurubu veya 2 su bardağı toz şeker )
- Tahin
- Pekmez
- Ceviz içi
- Arzu edilirse kaymak
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı güzelce yıkıyoruz, kabukları ile birlikte üç dört parmak eninde kesiyoruz.
- Fırın poşetinde yerleştiriyoruz .İçine suyunu ilave edip poşetin ağzını kapatıyoruz.
- Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz poşetle birlikte kabakları yumuşayana kadar en az 45 dakika pişirip kontrol ediyoruz.
- Poşetlerin üzerini kesiyoruz, çatal batırıyoruz rahatlıkla girip çıkıyor ise içinde biriken suyu bir tabağa boşaltıp pekmez ile karıştırıyoruz .
- Poşet içindeki kabaklara kaşıkla döküyoruz. Fırın ayarını 180 dereceye indiriyoruz 15 dakika daha üzeri açık pişirmeye devam ediyoruz.
- Pişen kabaklarımızı fırından çıkarıyoruz soğuyunca servis tabağına alıp üzerine arzunuza göre tahin ,pekmez kaymak veya ceviz ile servis diyoruz afiyet olsun.
Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Şeker Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.