teknolojiuzmani
FD Üye
Fındıklı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet katı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Fındık (ceviz de olabilir)
- Hazır çikolatalı sos
- Bol hindistancevizi
Fındıklı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye yağı atın ve eritin.
- Eriyen yağın içine unu ekleyin ve 4-5 dk kavurun.
- Şekeri de ekleyip, karıştırın. Şeker kaybolunca sütü ekleyip, karıştırın.
- Tüm bu aşamaları kısık ateşte yapmalısınız.
- Altını kapatıp, vanilini ekleyin ve blender ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Başka bir kaba alıp buzdolabının alt kısmında 1-2 saat bekletip dondurun ve soğutun.
- İstediğiniz büyüklükte soğuyan harçtan parça kopartın.
- İçine fındık veya ceviz koyup, hindistancevizine atın. Sonra yuvarlayın.
- Önce yuvarlarsanız elinizin sıcaklığı ile yumuşamaya başlar. Toplayamazsınız.
- Bu işlemleri hızlı yapın. Yoksa erime hızlanır.
- Hazır çikolatalı sosun üzerinde 2,5 su bardağı süt ile yapın yazar. Siz 1,5 veya 2 su bardağı süt kullanın. Cıvık olmasın.
- Hazırladığınız topların üzerine dökün.
- Çikolatanın üzerine pasta süsü döktüm. Hindistan cevizi, fındık kırıkları vs. De dökebilirsiniz.
Fındıklı Lokum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.