Sütlü Fındıklı Lokum Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Kırılmış fındık
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Gerektiği kadar hindistan cevizi
Sütlü Fındıklı Lokum Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Ocağın altını kısıp vanilya ve tereyağını da ekleyelim ve tencereyi ocaktan alalım.
- Borcamımıza dökelim, buzdolabında 20 dakika bekletelim.
- Borcamdan çıkardığımız muhallebimizi lokum halinde dilimleyelim ve hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.