Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fincan Kadayıf

Hoş geldin! Albatros tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Fincan Kadayıf
0
105

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo kadayıf
*1 top tuzsuz tereyağı (250 gram)
*1 kase doğranmış ceviz içi

Şerbeti için;


*35 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu

Fincan Kadayıf Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
İlk olarak şerbetimizi ocağa koyup kaynatalım Ilımaya bırakalım
Kadayıflarımızı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla harmanlıyoruz Tereyağı kadayıfın her yerine bulaşmış olacak fincanın içine kadayıfı kenarlara gelecek şekilde koyuyoruz Ortası çukur olacak çukur olan yere ceviz içi koyuyoruz Kenar kısımları kapatıyoruz, astırıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz Tepsi dolunca kadayıflar kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz İsterseniz tepsiyi değiştirerek daha çabuk soğumasını sağlayabilirsiniz Ben öyle yaptım Şerbet ılık iken her bir topun üzerine gelecek şekilde döküyoruz Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz İsterseniz dondurma eşliğinde ister kaymak ile sunum yapabilirsiniz ??
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt