iltasyazilim
FD Üye
Fincan Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kadayıf
*1 top tuzsuz tereyağı (250 gram)
*1 kase doğranmış ceviz içi
Şerbeti için;
*35 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Fincan Kadayıf Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
İlk olarak şerbetimizi ocağa koyup kaynatalım Ilımaya bırakalım
Kadayıflarımızı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla harmanlıyoruz Tereyağı kadayıfın her yerine bulaşmış olacak fincanın içine kadayıfı kenarlara gelecek şekilde koyuyoruz Ortası çukur olacak çukur olan yere ceviz içi koyuyoruz Kenar kısımları kapatıyoruz, astırıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz Tepsi dolunca kadayıflar kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz İsterseniz tepsiyi değiştirerek daha çabuk soğumasını sağlayabilirsiniz Ben öyle yaptım Şerbet ılık iken her bir topun üzerine gelecek şekilde döküyoruz Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz İsterseniz dondurma eşliğinde ister kaymak ile sunum yapabilirsiniz ??
*Yarım kilo kadayıf
*1 top tuzsuz tereyağı (250 gram)
*1 kase doğranmış ceviz içi
Şerbeti için;
*35 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Fincan Kadayıf Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
İlk olarak şerbetimizi ocağa koyup kaynatalım Ilımaya bırakalım
Kadayıflarımızı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla harmanlıyoruz Tereyağı kadayıfın her yerine bulaşmış olacak fincanın içine kadayıfı kenarlara gelecek şekilde koyuyoruz Ortası çukur olacak çukur olan yere ceviz içi koyuyoruz Kenar kısımları kapatıyoruz, astırıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz Tepsi dolunca kadayıflar kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz İsterseniz tepsiyi değiştirerek daha çabuk soğumasını sağlayabilirsiniz Ben öyle yaptım Şerbet ılık iken her bir topun üzerine gelecek şekilde döküyoruz Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz İsterseniz dondurma eşliğinde ister kaymak ile sunum yapabilirsiniz ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.