Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fazla Kırmızı Et Tüketmenin Ölüm Riskini Artırdığını Keşfedi

Fazla Kırmızı Et Tüketmenin Ölüm Riskini Artırdığını Keşfedi
0
77

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kırmızı et tüketmek bazılarına nazaran sağlıklı ve olmazsa olmaz bir beslenme tipiyken bazıları ise hayvansal her türlü besinden uzak durmayı tercih edebiliyor. Uzmanlar ise hususla ilgili sıklıkla araştırmalar yaparak beslenme çeşitlerinin sıhhatimize tesirlerini gözler önüne sermeye devam ediyor.

Araştırmacıların son konusu ise ülkemizdeki pek çok insanın en sevdiği yiyeceklerden biri olan kırmızı etlerin aslında bedenimize ziyanlı olabileceğini ortaya koyuyor. Maalesef pek çok insanı kızdıracak olan araştırmanın tasa yaratan sonuçları yalnızca kırmızı eti de kapsamıyor.

İşlenmiş besinler ve kırmızı et vefat riskinizi artırıyor


bd0d4fc1c0a021c06fd3564953b4394daa5244d9.jpeg

İşlenmiş besin denince aklımıza gelen birinci gelen şeyler marketlerden aldığımız ve birtakım süreçlerden geçmiş olan eserler olsa da durum aslında pek de sanıldığı üzere değil. Konutlarımıza yaptığımız yemekler, salçalar, reçeller de ısıl süreçten geçtiği için bir nevi işlenmiş besin olarak sayılıyor. Fakat Loma Linda Health Üniversitesi uzmanları bu besinleri fazla tüketmenin epeyce önemli sonuçları olabileceğini ortaya koydu. 77 bini aşkın iştirakçiyle gerçekleştirilen araştırmada iştirakçilerden sıhhat bilgileri, uyduladıkları diyetler ve beslenme formları üzere bilgiler alındı.

Katılımcıların verdikleri bilgiler Ulusal Vefat Endeksi tarafından sağlanan bilgilerle tahlil edildi. Araştırma grubu, dataları evvel işlenmiş besinler için ele aldı. Çıkan sonuçlar ise hayli şaşırtıcıydı zira tahliller işlenmiş besinleri fazla tüketen bireylerin %14 daha fazla mevt riski taşıdığını ortaya koyuyordu. Sıra kırmızı ete geldiğindeyse araştırmacıların kırmızı etleri kümelere ayırması gerekti. Alt kümelere ayrılan kırmızı etlerin tamamının ortalaması alınan sonuçlarda, günde 30 gramdan fazla et yiyen şahısların vefat riskinde %8’lik bir artış olduğu gözlemlendi.

Editörün Notu:

Tabii ki bu araştırmanın sonuçları “Eti hayatınızdan çıkartmalısın” üzere bir mana tabir etmemeli. Sonuç olarak her şeyden gerekli vitamin, karbonhidrat, proteini almamız gerekiyor. Ekonomik olarak güç günler geçirdiğimiz şu günlerde her gün her saat et yemek epey sıkıntı olsa da böyle bir alışkanlığa sahipseniz belki de tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Ek olarak uyguladığınız diyetlerin ve beslenme biçiminizin de varsa kronik hastalıklarınıza yahut sizin gereksiniminiz olan şeylere nazaran belirlenmesi gerekiyor. Bunun için de bir diyetisyen yahut doktora danışmanız en sağlıklısı olacaktır. Unutmayın ki her insan bir değildir; diğerine güzel gelen sizde farklı bir tesir yaratabilir.


 

Similar threads

Beslenme alışkanlıkları, gün geçtikçe değişiyor. Birtakım ülkelerde bu alışkanlıklar ülkemizde olduğundan epeyce farklı. Pek çok ülkede böceklerden yapılan klâsik yemekler mevcut. Lakin ülkemizde bırakın böcekleri yemeyi, görmeye bile tahammül edemeyen beşerler var. Geçtiğimiz günlerde de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Dünya sıhhat Örgütü’nün işlenmiş etin kansere niçin olduğunu ve kırmızı etin olasılıkla kanserojen olduğunu belirtmesi tartışmaları da beraberinde getirdi Kırmızı et gerçekte bizi öldürüyor mu? Peki nasıl besleneceğiz? Vejetaryen mi olalım? id Gad300250Prof Dr Halil Coşkun ile birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
Kırmızı et tüketimiyle kolorektal kanser riski arasındaki bağlantıya dair yapılan bir araştırma kırmızı et ve işlenmiş et tüketiminin kolorektal kanser riskini yükselttiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre günde 76 gram kırmızı ya da işlenmiş et tüketen insanların kolorektal kansere yakalanma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Sera gazlarının yayılımı konusu günümüzde ciddiyetini hala korumaktadır. Bu konuda harekete geçebilmek için karbon ayak izleri ile ilgili konferanslar, toplantılar yapılmakta ve uyarılarda bulunulmaktadır. Bazı açılardan geç kalınmıştır ancak hem bugün hem de gelecek için uygulanabilecek çeşitli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Kırmızı et, sağlıklı ve dengeli bir diyet için gerekli olan sayısız vitamin ve mineral içerir. Bununla birlikte, son yıllarda, kırmızı et tüketiminin kanser ve diğer hastalıkların riskini artırabileceğini düşündüren çalışmalarla ünü ciddi derecede lekelenmiştir. Fakat gerçekten bizim için o...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt