Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Farabinin Eğitim Anlayışı

Farabinin Eğitim Anlayışı
0
93

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Farabinin Eğitim Anlayışı Nedir

Farabinin Eğitim Anlayışı Hakkında Bilgi

Farabi bilimsel araştırma yonteminde de cok onemli bir goruş ortaya koymuştur Ona gore, Bilinmeyen konular merak duyularak acıklığa kavuşturulmak istenince mesele(Problem) haline gelir Araştırmayla bu mesele cozulunce de bilgiye donuşur Araştırma da tek yontem bizi farklı goruşlere goturmez

Felsefe ve ceşitli bilimlerdeki derinliğinden dolayı, Farabi ye Aristo dan sonra ikinci oğretmen denmiştir

Turk eğitim tarihinde ilk kez doğrudan eğitim bilimi ne ilişkin goruşler ileri suren bilgin Farabi dir

Farabi ye gore eğitimin amacı Mutluluğu bulmak ve bireyi topluma yararlı hale getirmektir

Uc tur eğitimci vardır Aile reisi, aile fertlerinin oğretmen, cocuk ve genclerin Devlet başkanı, milletinin eğitimcisidir

Felsefe ve diğer bilimlerde gosterdiği başarı ve goruşlerinin derinliği nedeniyle Aristodan sonra kendisine Muallimi Sani denilen unlu bilgin Farabinin Turk Eğitim Tarihi acısından da ayrı bir onemi vardır

Farabi eğitimde kolaydan zora gidilmesi gerektiğini savunmuştur Boylece cok değerli bir oğretim yontemi ortaya koymuştur

Ona gore bir şey oğrenilmeden otekine gecilmemeli, oğretmen oğrencinin oğrenme isteğini surdurmeye calışmalıdır
Oğretmen ne sert ne yumuşak olmalıdır Ilımlı bir yol izlemelidir

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt