iltasyazilim
FD Üye
Evde Leblebi Yapılışı
Evde Leblebi Tarifi
Evde nasıl leblebi üretebileceğinize dair tarifi
Evde Leblebi Yapılışı
Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır El eleği ile de boylarına tarafından nohut ayrımı yapılır ve kavrulurTavlama denilen birinci kavurmadan sonradan, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir Bu sürede birbirini pişirir
İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonradan kuru bir yere serilerek 1520 gün dinlendirmeye bırakılır Bu dinlendirme süresiı eksik olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olurBirinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur Bu kırık nohut yeniden kavrularak kırık leblebi yapılırSon tavlamadan sonradan, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur
Bir ya da iki gün sonradan isteğe tarafından bu leblebi bitmiş kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir
Afiyet Olsun *
Evde Leblebi Tarifi
Evde nasıl leblebi üretebileceğinize dair tarifi
Evde Leblebi Yapılışı
Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır El eleği ile de boylarına tarafından nohut ayrımı yapılır ve kavrulurTavlama denilen birinci kavurmadan sonradan, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir Bu sürede birbirini pişirir
İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonradan kuru bir yere serilerek 1520 gün dinlendirmeye bırakılır Bu dinlendirme süresiı eksik olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olurBirinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur Bu kırık nohut yeniden kavrularak kırık leblebi yapılırSon tavlamadan sonradan, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur
Bir ya da iki gün sonradan isteğe tarafından bu leblebi bitmiş kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir
Afiyet Olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.