
Evde Kolay Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Susam ve çörek otu
Evde Kolay Ekmek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ılık su, şeker ve kuru mayayı yoğurma kapına koyalım sonra tuz ve un koyup yoğuralım. Unu ölçülü koyalım (eğer isterseniz su yerine süt ile yapabilirsiniz).
- Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir. Bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay bir şekilde toparlayabilirsiniz.
- Daha sonra hamurun üzerini kapatalım ve üzerini bir bez ile sararak 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve elimizle yoğurarak toparlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip üstüne hamurumuzu koyalım elimizle biraz yayabiliriz.
- Vaktiniz varsa tepside öncesi dakika dinlendirip sonra hamurun üzerini bir fırça yardımıyla yoğurt sürüp üstüne de susam ve çörek otu serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ilk sıcaklığı çıktıktan sonra tüketebilirsiniz kalan ekmeği bayatlamaması için buzluğa koyup tükeneceğiz zaman çıkartabilirsiniz.
Evde Kolay Ekmek Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı