
Konutta Çiçek Ekmek İmali Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Yarım su bardağından çok az sıvı yağ
- 6 su bardağı kadar un
- Ilık su
- Çörek otu
Konutta Çiçek Ekmek İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle unun bir kısmını alalım bir kaba ortasını havuz üzere açalım.
- Mayayı şekeri açtığımız çukurun ortasına koyup biraz suyla karıştıralım.
- Daha sonra tuzu unun üzerine dökelim yağı yumurtayı.
- Suyu da ek edelim karıştıralım çok yumuşak ele yapışan hamur yoğuralım.
- Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan mühleti ortam sıcaklığına nazaran değişebilir kabardıysa tamamdır.
- Mayalanan hafif un serptiğimiz.
- Masaya alalım hamuru rulo yapalım 12 modüle eşit bölelim orta ara elimize una batırarak beze yapalım.
- Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt serelim.
- Tam ortaya bir tane yuvarlanmış bezeyi yerleştirelim.
- Kenarlarınada aralıklı 5 tane beze yerleştirelim.
- Tıpkı halde öbür tepsiyide hazırlayalım.
- Bu tanımdan 2 tane çiçek ekmek çıkıyor.
- Sonra tepsileriniz üzerini pak bez örtü örtelim 40_45 mayalanmaya bırakalım.
- Mühlet sonunda üzerine su sürelim çörek otu dökelim üzerine.
- 200 derece ısınmış fansız fırının alt rafında 20 _ 25 dk pişirelim.
- Fırına atmadan evvel su dolu kaseyi en altına koyalım.
- Fırın pişirme mühleti değişken olabilir o yüzden.
- Denetimli pişirelim gözümüz üstünde olsun.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine bez örtelim.
- Biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.