Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu
0
210

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Ev Yoğurdu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 lt yoğurt (ben çok güvendiğim bir mandıradan açık süt alarak yapıyorum.günlük süt ile de yapılabilir kutu sütü tercih etmeyin)
  • Süt taşı (sütün taşmasını katiyetle engelliyor)
  • Tahta kaşık

Ev Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü geniş bir tencereye alın varsa içine süt taşını koyun.
  2. Kaynamaya başladığını içine koyduğunuz süt taşı ile kolay anlarsınız.
  3. Tencereden sesler gelecektir 1/2karıştırın ve ocağı kısıp 15 dk kaynamaya bırakın.
  4. Süre dolunca kenarı alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Mayalamak için güvendiğiniz bir yerden aldığınız yoğurdu kullanabilirsiniz (daha sonra yoğurt yaptığınızda birinci yaptığınız yoğurttan kullanırsınız).
  6. Soğumaya bıraktığınız süte serçe parmağınızı batırıp 10 a kadar yanmadan tutabiliyorsanız mayalama vakti gelmiştir.
  7. Bir kasede 2 kaşık yoğurtdu(soğuk olmasın sürece başlamadan evvel dolaptan çıkarın)sütten bir kaşık alarak sulandırın sütün içine kenardan koyup tabandan karıştırın sütü çok fazla sarsmayın (isterseniz sütü pişirdiğiniz tencerede yada diğer kaplara aktarabilirsiniz).
  8. Mayaladıktan sonra sıcak bir ortamda (sıcak olmayan fırında da olabilir )kaselerin üzerini kapatmadan (yoksa sulanır)varsa üzerine tel süzgü koyarak pak büyük bir bezle uygunca sarın üstünü sıcak tutacak birkaç örtü daha koyun.
  9. Ben gece mayalıyorum sabah 7 üzere baktığımda hazır oluyor ortalama 7/8 saat kâfi lakin bazen 12 saati geçtiği de oldu kasvet yaşamadım.Zahmetli üzere görünüyor ancak muhakkak değil ve konut yoğurdu gibisi yoktur.Afiyet olsun.
Ev Yoğurdu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt