nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Ev Yapımı Tarhanam Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo kırmızı biber
*1 kilo domates
*Yarım demet maydanoz
*1 kilo soğan
*56 diş sarımsak
*3 yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*1 kilo süzme yoğurt
*1 avuç nane
*Pul biber
*Aldığı dek un
Ev Yapımı Tarhanam Tarifi Yapılışı
Ilk Önce biber, domates, soğan ve sarımsağı efendice yıkayalım Çok ufak doğramanıza gerek yok hepsini dörde bölelim Tencerenin dibine maydanozları döşeyelim Üstüne doğradığımız malzemeleri koyalım ve kaya tuzunu ekleyelim Sebzeler yumuşayıp harmanlaşana dek pişirelim Piştikten daha sonra maydanozları içinden çıkaralım Yalnızca kokusunu ve aromasını vermesi nedeniyle koyuyoruz çünkü Pişirdiğimiz sebzeleri blendırdan geçirelim Soğumasını bekleyelim Soğuduktan sonra büyük bir barbar alalım İçine yoğurdu koyup karıştıralım Naneyi ve pul biberi atıp karıştıralım Unu ağır ağır ekleyerek yoğurmaya başlayalım 5 kilo unu muhakkak alıyor Hamurun kıvamına göre daha da ekleyebilirsiniz Cıvık bir hamur olacak Adamakıllı yoğurduktan daha sonra üzerini bir bezle kapatıp, kabı da aynı şekilde bezle saralım 23 gün bu şekilde bekleyip, ekşiyecek hamur Her gün günde 12 defa yoğurulacak Maya kullanmamamıza karşın hamur göz göz olup kabaracak Bekleme süresi sona erdiğinde kat kat yaydığımız bezin üzerine hamurdan kaşıkla alıp dökelim Bu şekilde ele yapışan kıvamı geçip, ayrılma aşamasına gelecek değin kuruduğunda ufak minik parçalara bölüp kurutmaya devam edelim Hamurun tavının kaçmaması gerek Çok sert olmayacak şekilde denetleme ederek kurutuyoruz Gittikçe ufaltıyoruz parçaları Robottan geçecek dek kuruduğunda robottan geçiriyoruz Ardından da kevgirden geçirerek toz haline getiriyoruz Kevgirden geçirdiğimiz, bundan böyle hazır olan tarhanamızı gene bir bezin üstüne yayarak seriyoruz Asıl kuruma işlemi bu aşanada olacak İyi kurutmazsak bozulup küfleniyor çünkü Her gün günde 12 kez elimizi üstünde gezdire gezdire kurutuyoruz 1 hafta 10 gün dek bu şekilde kuruyacak Iyice kuruyunca sırça kavanozlara koyup bu şekilde saklıyoruz
Ben evin içinde masanın üzerinde yaptım kurutma işlemini Güneşte de kurutabilirsiniz fakat güneş vitaminini ve rengini alıyor
bu arada konut buram buram tarhana kokuyor fazla hoş bir kokusu var Hazırlanmış alma tarhanalara hiç benzemiyor inanın Ev yapması üstüne yok
Kuvvet bir operasyon, kolay yok, mücadele istiyor lakin sonunda uğraştığımıza değiyor
*3 kilo kırmızı biber
*1 kilo domates
*Yarım demet maydanoz
*1 kilo soğan
*56 diş sarımsak
*3 yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*1 kilo süzme yoğurt
*1 avuç nane
*Pul biber
*Aldığı dek un
Ev Yapımı Tarhanam Tarifi Yapılışı
Ilk Önce biber, domates, soğan ve sarımsağı efendice yıkayalım Çok ufak doğramanıza gerek yok hepsini dörde bölelim Tencerenin dibine maydanozları döşeyelim Üstüne doğradığımız malzemeleri koyalım ve kaya tuzunu ekleyelim Sebzeler yumuşayıp harmanlaşana dek pişirelim Piştikten daha sonra maydanozları içinden çıkaralım Yalnızca kokusunu ve aromasını vermesi nedeniyle koyuyoruz çünkü Pişirdiğimiz sebzeleri blendırdan geçirelim Soğumasını bekleyelim Soğuduktan sonra büyük bir barbar alalım İçine yoğurdu koyup karıştıralım Naneyi ve pul biberi atıp karıştıralım Unu ağır ağır ekleyerek yoğurmaya başlayalım 5 kilo unu muhakkak alıyor Hamurun kıvamına göre daha da ekleyebilirsiniz Cıvık bir hamur olacak Adamakıllı yoğurduktan daha sonra üzerini bir bezle kapatıp, kabı da aynı şekilde bezle saralım 23 gün bu şekilde bekleyip, ekşiyecek hamur Her gün günde 12 defa yoğurulacak Maya kullanmamamıza karşın hamur göz göz olup kabaracak Bekleme süresi sona erdiğinde kat kat yaydığımız bezin üzerine hamurdan kaşıkla alıp dökelim Bu şekilde ele yapışan kıvamı geçip, ayrılma aşamasına gelecek değin kuruduğunda ufak minik parçalara bölüp kurutmaya devam edelim Hamurun tavının kaçmaması gerek Çok sert olmayacak şekilde denetleme ederek kurutuyoruz Gittikçe ufaltıyoruz parçaları Robottan geçecek dek kuruduğunda robottan geçiriyoruz Ardından da kevgirden geçirerek toz haline getiriyoruz Kevgirden geçirdiğimiz, bundan böyle hazır olan tarhanamızı gene bir bezin üstüne yayarak seriyoruz Asıl kuruma işlemi bu aşanada olacak İyi kurutmazsak bozulup küfleniyor çünkü Her gün günde 12 kez elimizi üstünde gezdire gezdire kurutuyoruz 1 hafta 10 gün dek bu şekilde kuruyacak Iyice kuruyunca sırça kavanozlara koyup bu şekilde saklıyoruz
Ben evin içinde masanın üzerinde yaptım kurutma işlemini Güneşte de kurutabilirsiniz fakat güneş vitaminini ve rengini alıyor
bu arada konut buram buram tarhana kokuyor fazla hoş bir kokusu var Hazırlanmış alma tarhanalara hiç benzemiyor inanın Ev yapması üstüne yok
Kuvvet bir operasyon, kolay yok, mücadele istiyor lakin sonunda uğraştığımıza değiyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.