elektronikci
FD Üye
Ev İmali Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş ekmeği:
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 kilo un
- 1 kilo hindi eti yahut tavuk göğsü
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Ev Üretimi Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lavaş ekmeği hazırlanışı; Kabımıza ılık su, ılık süt, yağ ,şeker, tuz, maya konur, karıştırılır.
- Azar azar un ek edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur yapılır ve yaklaşık bir saat mayalandırılır.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir ve tepsiye dizilir.
- Üstü kapatılır birinci yaptığımız bezelerdem alıp oklava ile ince açılır.
- Tavamız kızdırılır, orta ateşte sık çevrilerek pişirilir (yufkalar sıcakken uygunca sarmalanıp poşete geçirilir).
- Tantuni hazırlanışı; Öncelikle etleri minik minik küpler halinde doğranı.
- Tavada suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekmeye yanlışsız tuz ek edilir.
- O pişerken garnitürler doğrayıp kıyılır.
- Etler suyunu çekince yağı ekleyip düzgünce kavrulur ve baharatlar ek edilir- biraz daha pişirilir.
- Lavaş ekmeği yağa batırdıktan sonra içine et tantuni ve garnitürleri ekleyip dürüm biçiminde sıkıca sarın. (arzuya nazaran limon sıkılır).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.