iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 Su bardağı ılık süt
*1, 5 Su bardağı ılık su
*1 Su bardağı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı şeker
*1 Yemek kaşığı tuz
*1 Paket ınstant maya
*8 Su bardağı un
Üzeri için;
*1 Çay bardağı pekmez
*1 Çay bardağı su
*3 Paket 90 gr lık Susam
Ev Yapımı Simit Tarifi Yapılışı Su , süt, sıvıyağ , şeker, tuz , instant maya , un ekleyip ele yapışmayacak yumuşak hamur yapıp 1 saat mayalanmaya kenara alalım O sırada 3 paket susamı bir tavada kavuralım Hamurun mayalanma işi bitiyor o sırada beze yapmaya hazır hale geliyor Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp tepside üzerine poşet geçirip kenarda 35 dk daha dinlendirelim Benim hamurumdan 18 adet beze çıktı dinlendirmenin ardından her bir bezeyi 2 eşit parçaya bölerek kıvırarak simit şekli verelim Daha sonra pekmezle suyu karıştırıp yaptığımız simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye diziyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişiriyoruz
*1, 5 Su bardağı ılık süt
*1, 5 Su bardağı ılık su
*1 Su bardağı sıvı yağ
*1 Tatlı kaşığı şeker
*1 Yemek kaşığı tuz
*1 Paket ınstant maya
*8 Su bardağı un
Üzeri için;
*1 Çay bardağı pekmez
*1 Çay bardağı su
*3 Paket 90 gr lık Susam
Ev Yapımı Simit Tarifi Yapılışı Su , süt, sıvıyağ , şeker, tuz , instant maya , un ekleyip ele yapışmayacak yumuşak hamur yapıp 1 saat mayalanmaya kenara alalım O sırada 3 paket susamı bir tavada kavuralım Hamurun mayalanma işi bitiyor o sırada beze yapmaya hazır hale geliyor Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp tepside üzerine poşet geçirip kenarda 35 dk daha dinlendirelim Benim hamurumdan 18 adet beze çıktı dinlendirmenin ardından her bir bezeyi 2 eşit parçaya bölerek kıvırarak simit şekli verelim Daha sonra pekmezle suyu karıştırıp yaptığımız simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye diziyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişiriyoruz