iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı*ılık*süt
*Yarım su bardağı *sıvı yağ
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı instant maya (instant maya olmayan 1 5 yemek kaşığı kuru mayada kullana bilir )
*Alabildiği kadar un
Ev Yapımı Simit Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak mayayı ılık suyun içine koyalım şekeri de ekleyelim ve bu böyle mayalanıp kaparsın karıştıralım ve tekrar kaparsın bu işlemi iki üç kez yapalım bunu tüm mayalı hamurlarımızda kullanabiliriz sonucu fark edeceksiniz
*Süt, sıvı yağ, tuz,* iyice karıştıralım ve mayalı suyu da ekleyip unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapmalı ve iyice kabarana kadar *yaklaşık 2 saat kadar dinlendirelim
*Yaptığımız hamuru *yumurtadan biraz küçük 10 bezeye ayıralım
*Üzerine bir bez örtüp 10 dakika dinlendirelim bezeleri uzunlamasına rulo yapıp iki hamur şeriti *birbirinin çevresinde çevirip simitin *yuvarlak şeklini verelim
*Susamı tavaya alalım sürekli karıştırarak *biraz kavuralım(yağ eklememize gerek yok) ama yakmayalım Pekmezi ve suyu (suyu fazla koyarsak susamlar yapışmaya bilir ) karıştıralım
*Simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim
*Tepside *25 veya 30 dakika tepside *dinlendirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece *fırında simitler güzelce kızarana kadar pişirelim
*Afiyet olsun
Dışarı simitlerden de güzel oluyor ??
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı*ılık*süt
*Yarım su bardağı *sıvı yağ
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı instant maya (instant maya olmayan 1 5 yemek kaşığı kuru mayada kullana bilir )
*Alabildiği kadar un
Ev Yapımı Simit Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak mayayı ılık suyun içine koyalım şekeri de ekleyelim ve bu böyle mayalanıp kaparsın karıştıralım ve tekrar kaparsın bu işlemi iki üç kez yapalım bunu tüm mayalı hamurlarımızda kullanabiliriz sonucu fark edeceksiniz
*Süt, sıvı yağ, tuz,* iyice karıştıralım ve mayalı suyu da ekleyip unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapmalı ve iyice kabarana kadar *yaklaşık 2 saat kadar dinlendirelim
*Yaptığımız hamuru *yumurtadan biraz küçük 10 bezeye ayıralım
*Üzerine bir bez örtüp 10 dakika dinlendirelim bezeleri uzunlamasına rulo yapıp iki hamur şeriti *birbirinin çevresinde çevirip simitin *yuvarlak şeklini verelim
*Susamı tavaya alalım sürekli karıştırarak *biraz kavuralım(yağ eklememize gerek yok) ama yakmayalım Pekmezi ve suyu (suyu fazla koyarsak susamlar yapışmaya bilir ) karıştıralım
*Simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim
*Tepside *25 veya 30 dakika tepside *dinlendirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece *fırında simitler güzelce kızarana kadar pişirelim
*Afiyet olsun
Dışarı simitlerden de güzel oluyor ??