Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev yapımı pratik böğürtlen reçeli tarifi

Ev yapımı pratik böğürtlen reçeli tarifi
0
125

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ev_yapimi_pratik_bogurtlen_receli_tarifi_1566213257_9308.jpg

Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tarifi tam size göre... C vitamini bakımından da oldukça faydalı olan böğürtlen ile evde kolayca bir reçel yapmanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Ülkemizde oldukça yaygın meyve olan böğürtlen, kırlarda ve yol kenarında yetişen dikenli dallı hafif mayhoş ama harika aromasıyla ağızda enfes bir tat bırakıyor. Ağustos ayında hasadı yapılan ve genellikle kek, tart ve reçel olarak tüketilen böğürtlen etkili bir antioksidan kaynaklarından biridir. Siz de vücut sağlığı açısından faydalı olan böğürtlen ile enfes bir reçel hazırlayabilirsiniz.Evde yapılan böğürtlen reçelinin tadı bir başka oluyor. Yazın en güzel meyvelerinden olan böğürtlenle reçel yaparak sabah kahvaltılarında severek tüketebilirsiniz.

BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram taze böğürtlen
350 gram toz şeker (2 su bardağı toz şeker)
1 çay kaşığı limon suyu

C4eEq_1566214002_7614.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle böğürtlenleri iyice yıkayarak tarife başlayın. Yıkanan böğürtlenlerin suyunu süzüp, derin bir tencereye alın.

Üzerine şekeri ekleyerek yarım saat kadar bekletin. Ocağın altını açıp, 20-30 dakika kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Bu sırada şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayın.

Köpükler oluşmaya başladığında kaşık yardımıyla hepsini alın.

Ocağın altını kapamaya yakın limon suyu ilave edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

BÖĞÜRTLEN REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Reçel pişirdiğiniz tencerenin kapağını kapatmayın. İçindeki su buharlaşsın ve reçeliniz böylelikle koyulaşsın.

Reçelinizin köpürmesini istemiyorsanız fındık büyüklüğünde bir tereyağ parçası atın.

Reçelinizin tadının bozulmaması için hafif de olsa çürümeye yakın olan meyve kullanmayın.
 

Similar threads

Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tarifi tam size göre... C vitamini bakımından da oldukça faydalı olan böğürtlen ile evde kolayca bir reçel yapmanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde oldukça yaygın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tarifi tam size göre... C vitamini bakımından da oldukça faydalı olan böğürtlen ile evde kolayca bir reçel yapmanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde oldukça yaygın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Vişne ve çilek reçelinin lezzetini aratmayan hem lezzetli hem de kolay bir reçel yapmak istiyorsanız böğürtlen reçeli tanımı tam size nazaran... C vitamini bakımından da hayli yararlı olan böğürtlen ile hanede basitçe bir reçel yapmanın tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Memleketimizde nispeten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
* Böğürtlen Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı böğürtlen *Su *Yaklaşık 1 su bardağı şeker Böğürtlen Şerbeti Tarifi Yapılışı Böğürtlenleri iyice yıkayıp süzün, tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçinceye kadar su doldurun Orta ateşte kaynadıktan sonra, 5 dk daha kaynatın Ocağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Böğürtlen Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *600 g böğürtlen *400 g toz şeker *½ çay kaşığı limon tuzu Böğürtlen Reçeli Tarifi Yapılışı Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,505Konular
982,782Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt