
Mesken Üretimi Kaymak Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram çiğ inek sütü
- 1 paket yemeklik krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
Mesken Üretimi Kaymak Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 100 gram çiğ inek sütünü dilerseniz evvelce kaynatıp soğutuyoruz.
- Uygun bir sos tenceresine 1 paket krema, soğuk süt ve 2 yemek kaşığı nişastayı koyup krema üzere olana dek çırpıyoruz.
- Akabinde tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir taşım daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Islatmış olduğumuz kapaklı bir borcama bu karışımı döküyoruz.
- Karışımımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup yaklaşık 1 gün dinlendiriyoruz.
- Sonraki gün istediğiniz ölçüde kaymağı servis tabağına alıyoruz.
- Üzerini bal ve ceviz modülleri ile süsleyip servis yapıyoruz, afiyet olsun????.