Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Granola Bar Tarifi

Ev Yapımı Granola Bar Tarifi
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

2 su bardağı yulaf kepeği 1 su bardağı kuru meyveli müsli 12 su bardağı keten tohumu 12 su bardağı susam 1 çay bardağı kavrulmuş badem 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini 12 çay bardağı kabak çekirdeği içi 12 çay bardağı çiğ kaju 12 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 10 adet kuru incir 10 adet kuru kayısı 10 adet hurma 1 su bardağı üzüm pekmezi 12 çay bardağı bal 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın

NASIL YAPILIR?

Çekirdeklerini çıkardığınız hurma, kuru kayısı, incir ve kurutulmuş yaban mersinini özleşip birbirine yapışması için; küçük parçalar halinde doğramak yerine mutfak robotundan geçirin Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın Üzüm pekmezi, bal, tarçın ve esmer şekeri küçük bir kapta, kısık ateşte kaynatın Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı; yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile harmanlayın Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın Üzerini sıkıca bastırarak düzeltin Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirin Fırından çıkarttıktan sonra arzu ettiğiniz gibi dilimleyin Gün boyunca sizi kendinize getirecek, elinizden düşürmeyeceğiniz atıştırmalık barları, bu şekilde 5 dakika kadar pişirin Soğuttuktan ve kıvam aldıktan sonra ikram edin Sevdiklerinizle birlikte taze taze paylaşmak için ağzı kapalı, havası alınmış bir kapta muhafaza edin


 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt