
Konut Üretimi Ekler Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 5o gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 3 adet yumurta (Küçükse 4 tanede olur)
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket bitter yahut sütlü çikolata
- 100 ml (Yarım paket)sıvı krema
Konut Üretimi Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema için; vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve ocağın altını açmadan karıştırıyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Krema olunca ocağın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını ekliyoruz karıştırıyoruz ve kremamızın üstü kaymaklaşmasın diye bozdolabı poşeti ile kremaya değecek halde kapatıyoruz ve kenarda soğumaya alıyoruz.
- Hamur için; tereyağını tencereye alıp eritiyoruz erittikten sonra suyu, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz kaynamaya başladığında unu ekliyim 3-4 dakika kavuruyoruz. Kavurduktan sonra büyük bir kabın içine alıp düzgünce soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra yumurtaların her birini çok âlâ karıştırarak ekliyoruz. Hamurumuz olunca bir sıkma torbasına yada kilitli poşete alarak çok büyük olmayacak halde sıkıyoruz isterseniz elinizlede sıkabilirsiniz.
- Hamuru sıktıktan sonra evvelden ısıtılmış 150-160 derece fırında 50-55 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırını kapatıp yarım saat kapağı açık formda fırının içinde bekletiyoruz.
- Çikolata sosu için kremaya ocağa alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıyoruz sonra içine çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar kısık ateşte kaynatıyoruz çikolata eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
- Ekleri ortasından kesip, kremayı sıkıyoruz. Sonra üstüne kapatıp çikolataya batırıyoruz ve çikolata donana kadar yaklaşık 15 dakika buz dolabında bekletiyoruz ????Afiyet olsun????