Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Ekler

Ev Yapımı Ekler
0
35

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
ev-yapimi-ekler.jpg

Konut Üretimi Ekler Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 5o gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 adet yumurta (Küçükse 4 tanede olur)
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için;
  • 2 paket bitter yahut sütlü çikolata
  • 100 ml (Yarım paket)sıvı krema

Konut Üretimi Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Krema için; vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve ocağın altını açmadan karıştırıyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Krema olunca ocağın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını ekliyoruz karıştırıyoruz ve kremamızın üstü kaymaklaşmasın diye bozdolabı poşeti ile kremaya değecek halde kapatıyoruz ve kenarda soğumaya alıyoruz.
  3. Hamur için; tereyağını tencereye alıp eritiyoruz erittikten sonra suyu, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz kaynamaya başladığında unu ekliyim 3-4 dakika kavuruyoruz. Kavurduktan sonra büyük bir kabın içine alıp düzgünce soğumasını bekliyoruz.
  4. Soğuduktan sonra yumurtaların her birini çok âlâ karıştırarak ekliyoruz. Hamurumuz olunca bir sıkma torbasına yada kilitli poşete alarak çok büyük olmayacak halde sıkıyoruz isterseniz elinizlede sıkabilirsiniz.
  5. Hamuru sıktıktan sonra evvelden ısıtılmış 150-160 derece fırında 50-55 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırını kapatıp yarım saat kapağı açık formda fırının içinde bekletiyoruz.
  6. Çikolata sosu için kremaya ocağa alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıyoruz sonra içine çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar kısık ateşte kaynatıyoruz çikolata eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Ekleri ortasından kesip, kremayı sıkıyoruz. Sonra üstüne kapatıp çikolataya batırıyoruz ve çikolata donana kadar yaklaşık 15 dakika buz dolabında bekletiyoruz ????Afiyet olsun????
Konut Üretimi Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ev Yapımı Ekler Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 su bardağı un100 gram tereyağı4 adet yumurta Kreması için; 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta sarısı1 paket vanilya Çikolata sosu için; 3 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakao5 yemek kaşığı şeker1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Ekler Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ1.5 su bardağı su4 adet yumurta1 su bardağı+1 yemek kaşığı un1 paket vanilya Kreması için 4 su bardağı süt1 su bardağı şeker5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta1 paket krem şanti Üzeri için Çikolata Ekler Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Mükemmel Profiterol Ve Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı su1 su bardağı un120 gram kadar tereyağı (yada 125gr margarin)4 adet yumurta ( yumurtalarınız büyükse 3 ekleyin) Kreması için; 2,5-3 su bardağı kadar süt1-1,5 çay bardağı şeker (tatlı isteğinize bağlı)3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Ekler Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 125 gram tereyağ (3 yemek kaşığı kadar )1 su bardağı +1 yemek kaşığı un1,5 su bardağı su4 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 adet yumurta5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta Üzeri için ; 200 gram çikolata (Eritilmiş)50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Ekler Pastası Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin/tereyağ1,5 su bardağı su1 su bardağından biraz fazla un1 paket vanilya4 adet yumurta İçi için; 4 su bardağı süt1 su bardağı şeker5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta1 paket krem şanti Üzeri için; Çikolata veya çikolata sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt