Ev Adabı Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber (Acı sevenler arttırabilir)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Lavaş
- Tereyağ
- Toz biber
- Evinizde varsa et suyu (Et suyu hazırlayıp, buzluğa atıyorum)
Ev Yordamı Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberi küçük küçük doğrayın (Ben el rondosundan geçirdim)
- Soğan ve sarımsak rendeleyip suyu ile birlikte kıyma ve tüm baharatlarla birlikte güzelce yoğurun.
- Zamanınız varsa 1 saat dolapta bekletin.
- Metal yada tahta şişlere yassı olarak geçirip.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin etrafına soğan biber domates koyabilirsiniz.
- 220 derece 25 dk denetimli olarak pişirin.
- Tereyağ toz biber ve et suyu prensip sos yapıp lavaşları sosa batırıp, servis yapın. Yanında ayran yada şalgam. Afiyetler olsun ‘.