Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Usulü Adana Kebabı

Ev Usulü Adana Kebabı
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ev-usulu-adana-kebabi.jpg

Mesken Yolu Adana Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı ekmek kırığı yahut galeta unu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Yanındaki sebzeler:
  • 2 adet soğan
  • 4 adet küçük patates
  • 3 – 4 adet sarımsak
  • 2-3 modül karnabahar (Tercihe göre)
Sosu için:
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Konut Yöntemi Adana Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Tüm kıymalık gereçleri bir kaba alıp en az 10 dakika yoğuralım.
  2. Dinlenmesi için 2 saat buzdolabında bekletelim.
  3. Daha sonra kıymamızı tahta yada demir şişlere dizelim.
  4. Patatesleri elma dilim doğrayalım.
  5. Soğanları soyup ortadan ikiye keselim.
  6. Sarımsakları soyalım.
  7. Karnabaharlar yıkayıp ikiye bölelim.
  8. Patates, soğan, sarımsak ve karnabaharı bir kaba alalım.
  9. Üstüne yarım çay bardağı yağ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tatlı kaşığı kekik atalım ve harmanlayalım.
  10. Tüm gereçleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede pişirelim. Dilerseniz sayfamdan lavaş tanımına bakıp lavaşla servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt