Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Usulü Adana Kebap

Ev Usulü Adana Kebap
0
98

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Ev Adabı Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

• 600 gram yağlı kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber (Acı sevenler arttırabilir)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Lavaş
Lavaş sosu için;
  • Tereyağ
  • Toz biber
  • Evinizde varsa et suyu (Et suyu hazırlayıp, buzluğa atıyorum)

Ev Yordamı Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kapya biberi küçük küçük doğrayın (Ben el rondosundan geçirdim)
  2. Soğan ve sarımsak rendeleyip suyu ile birlikte kıyma ve tüm baharatlarla birlikte güzelce yoğurun.
  3. Zamanınız varsa 1 saat dolapta bekletin.
  4. Metal yada tahta şişlere yassı olarak geçirip.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin etrafına soğan biber domates koyabilirsiniz.
  6. 220 derece 25 dk denetimli olarak pişirin.
  7. Tereyağ toz biber ve et suyu prensip sos yapıp lavaşları sosa batırıp, servis yapın. Yanında ayran yada şalgam. Afiyetler olsun ‘.
Ev Yolu Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Adana Kebap Konut Yolu Tanımı İçin Malzemeler 500 gr orta yağlı dana döş kıyma1 adet kuru soğan1 adet kapya biber1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiberYatsı çubuk şiş yoksa olağan çubuk şiş Sebzeler 5-6 adet sivri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Ev İmali Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler 400 gram orta yağlı dama kıyma1 adet ortaboy kapya biber4 adet sivribiber1 büyük uzunluk soğan1 büyük uzunluk domates püresi (ya da kıştan hazırlanan bir küçük kase domates sosu)4 diş sarımsak2,5 yemek kaşığı galete unu Çeşitli baharatlar: Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Yumuşacık Lavaşı İle Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler Adana için 500 gram yağlı kıyma (Tek çekimlik)1 yemek kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tuz1 adet rendelenmiş soğan1 adet kırmızı kapya biber Lavaşı için 3 su bardağı un1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su Meze için 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler Lavaş için 500 gr un10 gr yaş maya2 tatlı kaşığı şeker1 buçuk tatlı kaşığı tuzIlık suÜzerine yoğurt yumurta sarısı Adana kebap için 400 gr dana kıyma300 gr yağlı kıyma1 adet soğan2 adet kapya biber1 adet sivri birber acı kullandım benBir tutam maydanoz1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Mesken Yolu Adana Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kıyma1 adet yumurta1 adet soğan3 diş sarımsak1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 su bardağı ekmek kırığı yahut galeta unu1 yemek kaşığı salça1 tutam maydanoz1 çay bardağı sıvı yağ Yanındaki sebzeler: 2 adet soğan4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt