elektronikci
FD Üye
Konut Baklavası Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram çekilmiş fıstık, badem, ceviz yada fındık
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Mesken Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu ek ettim kaynattım şerbeti kıvamı alana kadar 10 dakika daha kaynattım.
- O ortada margarini eritip sıvı yağı ekledim bir taşım kızdırdım, ocaktan aldım.
- Borcam uzunluğuna nazaran kestiğim baklavalık yufkayı bir kat yağladım bir kat serdim. 35 kat uyguladım20. katta çekilmiş ceviz serptim sıkı formda 15 kat daha tıpkı süreci yağlayarak dizdim kalan yağı üzerine döktüm. [*]Eşit dilimler halinde kestim 200 derece fırında 20 dakika pişirdim. [*]Fırından aldım birinci sıcaklığı geçince şerbeti döktüm konut baklavamız hazır yapacaklara afiyet olsun. ????
Konut Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.