Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Yaprak Sarmam

Etli Yaprak Sarmam
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
etli-yaprak-sarmam.jpg

Etli Yaprak Sarmam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg salamura asma yaprağı
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 2 iri dış sarımsak
  • 1 orta boy domates
  • 1 bağ maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (1 tık fazla olabilir)
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı reyhan kurusu
  • 1.5 tatlı kaşığı isot
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
Sosu için;
  • 1 büyük limon
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzerini geçecek kadar su onu kendiniz ayarlayabilirsiniz

Etli Yaprak Sarmam Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Salamura yaltaklarımızı biraz suda bekletelim tuzunu biraz alsın. Ardından iç harcımızı hazırlayalım derin kabımızın içine kıymamızı alalım, pirincimizi yıkayalım, süzelim, onuda ekleyelim.
  2. Soğan, sarımsak, domates, maydanoz ince ince doğrayalım ve kabın içerisine ekleyelim diğer malzemeleride ekleyelim. İyice karıştıralım
  3. Ardından yaprakları güzelce tek tek yıkayalım ve süzgülüye koyalım, suyunu aksın tencerenin dibine yaltakların saplarını serpiştirelim ve yaltaklarımızı sarmaya başlayalım, tencereye güzelce dizelim.
  4. Sarma işlemimiz bittikten sonra sosunu hazırlayalım 1 yemek kaşığı salça, 1 limon suyunu, sıvı yağını, suyunu ekleyelim, iyice çırpalım ve sarmaların üzerinden gezdirelim üstünü hafif geçsin ve ocağa koyalım.
  5. Üzerine kapak kapatalım tencerenin kapağını kapatalım, ocağa alalım 1 taşım kaynatalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım 1 saat pişirelim, suyunu çekene kadar pirinç ve kıyma pişene kadar sonra yoğurtla yada ayranla servis edelim ????☘
Etli Yaprak Sarmam Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 250 gram salamura asma yaprağı3 yemek kaşığı zeytinyağı1,5 su bardağı sıcak suYaprağın tuz oranına nazaran tuz İç harcı için: 1 adet büyük boy  yemeklik doğranmış kuru soğan250 gram orta yağlı kıyma1 su bardağı pirinç1 tatlı  kaşığı kuru nane1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yaprak Sarmam (Buzlukta Saklanabilen) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç *1 tatlı kaşığı salça *2 yemek kaşığı *Yarım çay kaşığı tuz *Yarım çay kaşığı pul biber *Yarım çay kaşığı karabiber *Yarım çay kaşığı toz biber *Yarım tavuk bulyon *Yarım domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Nefis Pazı Sarmam Tarifi İçin Malzemeler *2 bağ pazı *100 gr kıyma *1 büyük boy soğan ince kıyılmış *1 çay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı domates salçası *1 tatlı kaşığı biber salçası *1 su bardağı pilavlık bulgur *Yarım su bardağı pirinç *Tuz, karabiber, pul biber, nane *Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Etli Yaprak Sarması (Tokat'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler Tokat Salamura Yaprağı İç harç için; 500 gram kıyma1 su bardağı ince bulgur3 yemek kaşığı salça1 tutam maydanoz1 tutam dereotu2 orta boy soğan1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ Baharat olarak; Pul biberKarabiberToz kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Etli Kurutma Ve Yaprak Dolması Tanımı İçin Materyaller İç harcı için ; 300 gram az yağlı kuşbaşı2/5 su bardağı pirinç1 adet kuru soğan3 diş sarımsakYarım demet maydanozYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçasıYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt