Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram dana kuşbaşı
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,kekik ,pulbiber
Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle eti düdüklü tencereye alalım .
- Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip 20 dk kadar pişirelim.
- Başka tarafta patlıcan ve patatesleri küp biçiminde doğrayıp kızartalım.
- Fırın kabımıza kızaran patlıcan ve patatesi alalım.
- Üzerine haşlanan eti dökelim.
- Domates ve biberi dilimleyip üzerine yerleştirelim.
- Bir kaseye salçayı ufak ufak doğranan sarımsağı ve baharatları ekleyelim.
- Üzerine 1 çay bardağı et suyu biraz da su ekleyip çırpalım.
- Bu sosu da yemeğin üzerine gezdirelim.
- Son olarak 180 -200 derece fırında sosu içine çekip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim yaklaşık 30 dk kadar.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.