
Etli Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane büyük boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 500 gram yağsız dana yumurta kuşbaşı et dipnot
dana yumurta kuşbaşı çabuk pişer yumuşak olur dana tranç gibi liğme liğme dağılmaz geç pişmez)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
- Yarım çay bardağı rivyera sıvı yağ
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı su
Etli Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup su dolu geniş kaba koyuyoruz,dipnot
patatesler kararmasın diye nişastasını suya salsın diye suya koyuyoruz)
- 500 gr dana kuşbaşı eti 2 su bardağı kaynar su ile ocakta bir taşım kaynatıp kefinden arınmasını sağlayıp süzüyoruz.
- Bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı koyup üzerine 1 baş ince ince doğranmış soğan ekleyip karıştırıyoruz
- Sonra 500 gram etimizi ilave ediyoruz kavuruyoruz.
- Bir çay bardağı kaynar su ekleyip suyu bitene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyu çekince 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştırıyoruz.
- Küp küp doğranmış patatesleri ilave edip kavuruyoruz.
- Kapya biberi yeşil biberi ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip 2 su bardağı suyu da ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı 20 dak pişiriyoruz. Afiyetler olsun.