
Etli Mantar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 750 gr mantar
- 300 gr kırmızı et
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz kırmızı biber karabiber
- Gereğince su
- Yarım çay bardağı sıvıya
Etli Mantar Yemeği Tanımı Yapılışı
- Etimizi kuşbaşı dan daha küçük halde doğruyoruz.
- Tencereye yağımızı soğanımızı ve etimizi koyup suyunu çekene kadar çeviriyoruz.
- Suyunu çekince salçamızı gözkararı tuzumuzu bir fiske pul biber karabiberini atıp biber daha çeviriyoruz
- Sonra suyunu ekleyip bir ölçü kaynatıyoruz.
- En son mantarımızı ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Yemeğimiz kıvamını alınca altını kapatıp servise hazırlıyoruz mantara tavuk yakıştığı kadar etde hoş yakışıyor deneyeceklere afiyet olsun????.