Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı kuru fasulye
- 400 gram dana kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 4,5 -5 bardak sıcak su
- 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı etiniz yağlı ise daha az olabilir
- 1 tane küp şeker size bağlı
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak fasulyerimizi akşamdan ısılayım ertesine güne hazır olsun kuşbaşı etlerimizi bir 10 dakika düdüklüde haşlıyorum.
- Haşlamadan yapanlarda var ama ben bu şekilde yapıyorum haşlanan etlerimizi düdüklüden alalım bir yandan uygun bir tencereye soğanımızı küçük küçük doğrayalım sıvı yapı döküp ardından kısa süre haşladığımız etlerimizle kavuralım.
- Ardından salçamızı da ekleyip devam edelim 10 dakika kavrulan soğan ve etimize üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim ben eti haşladığım suyumu kullandım et suyunu.
- Ardından ilk olarak beş dakika harlı ateşte sonrasında altını orta ateşe alarak 30 dakika pişirelim ama bu sürede kontrol edelim her fasulyenin pişme süresi değişebilir deneyecek olanlara afiyetler olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.