iltasyazilim
FD Üye
Etli Klasik Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük soğan
*3 dis sarımsak
*3 tane yeşil biber
*Sıvı yağ
*Yaklaşık 150200 gr kuşbaşı et
*1, 5 yemek kaşığı dolusu salça
*4 büyük patlıcan
*2 tane domates
*1 tane tavuk bulyon
*Tuz
*Pulbiber
*Sıcak su
Etli Klasik Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri teflon veya seramik tencereye alin normal tencerelerde çok yapışıyor Altı kısık bi şekilde suyunu çekene kadar *pişsin Suyunu çekince baktınız sert azar azar kaynar su ekleyerek etleri pişme kıvamına getirin tam pişmese de olur Etleri ayrı bi tabağa alın ve aynı tencerede soğanı ,biberi ve sarımsağı yağda kavurun Üzerine salçayı ekleyin biraz daha kavurun, sonra etleri koyun bir iki tur karıştırın ve soyup doğramış olduğunuz patlıcanları koyun bir iki tur karıştırın Tavuk bulyonu tuzu ve pulbiberini de ekleyin Yeterince sıcak suyunu da ekledikten sonra önce orta sonra kısık ateşte pişmeye bırakın Yaz günlerinde ben bu yemeği daha çok seviyorum az yağlı olduğu için ???
*1 büyük soğan
*3 dis sarımsak
*3 tane yeşil biber
*Sıvı yağ
*Yaklaşık 150200 gr kuşbaşı et
*1, 5 yemek kaşığı dolusu salça
*4 büyük patlıcan
*2 tane domates
*1 tane tavuk bulyon
*Tuz
*Pulbiber
*Sıcak su
Etli Klasik Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri teflon veya seramik tencereye alin normal tencerelerde çok yapışıyor Altı kısık bi şekilde suyunu çekene kadar *pişsin Suyunu çekince baktınız sert azar azar kaynar su ekleyerek etleri pişme kıvamına getirin tam pişmese de olur Etleri ayrı bi tabağa alın ve aynı tencerede soğanı ,biberi ve sarımsağı yağda kavurun Üzerine salçayı ekleyin biraz daha kavurun, sonra etleri koyun bir iki tur karıştırın ve soyup doğramış olduğunuz patlıcanları koyun bir iki tur karıştırın Tavuk bulyonu tuzu ve pulbiberini de ekleyin Yeterince sıcak suyunu da ekledikten sonra önce orta sonra kısık ateşte pişmeye bırakın Yaz günlerinde ben bu yemeği daha çok seviyorum az yağlı olduğu için ???