Etli Erişte Corbası Tarifi,
Resimli Etli Erişte Corbası Tarifi,
Erişte Corbası Etli
imagesetlieristecorbasitarifi5ad42796cea33
Etli erişte corbası
Malzemeler:
250 gr kg kuşbaşı dana eti
1 bardak erişte
2 baş soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
1 kırmızı carliston biber
1 yeşil carliston biber
1 yemek kaşığı salca
2 – 3 corba kaşığı kadar un
1 tutam toz et bulyon
1 tutam toz tavuk bulyon
Karabiber
Kuru nane
Sıcak su
2 adet domates
1 ufak baş soğan
Tuz
Limon suyu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Eti pişirin, altını kapatıp suyunu suzup bir kenara koyun 2 baş soğanı ince ince doğrayın Soğanları tencereye alın, yeteri kadar sıvı yağda kavurun Sarımsakları kucuk parcalar halinde doğrayın ve tencereye atın Kırmızı ve yeşil carliston biberleri kucuk kucuk doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın Salcayı ekleyerek kavurmaya devam edin Uzerine 3 corba kaşığı kadar un koyun ve iyice karıştırın Ardından tencereye 1 tutam toz tavuk ve et
bulyon atın Yeteri kadar karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın Yeteri kadar sıcak su ekleyin Pişirdiğiniz eti
ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın Pişirdiğiniz corbanın terbiyesi icin bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice cırpın Terbiyeyi corbaya ağır ağır yedirin Corbamız servise hazır Afiyet olsun
Resimli Etli Erişte Corbası Tarifi,
Erişte Corbası Etli
imagesetlieristecorbasitarifi5ad42796cea33
Etli erişte corbası
Malzemeler:
250 gr kg kuşbaşı dana eti
1 bardak erişte
2 baş soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
1 kırmızı carliston biber
1 yeşil carliston biber
1 yemek kaşığı salca
2 – 3 corba kaşığı kadar un
1 tutam toz et bulyon
1 tutam toz tavuk bulyon
Karabiber
Kuru nane
Sıcak su
2 adet domates
1 ufak baş soğan
Tuz
Limon suyu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Eti pişirin, altını kapatıp suyunu suzup bir kenara koyun 2 baş soğanı ince ince doğrayın Soğanları tencereye alın, yeteri kadar sıvı yağda kavurun Sarımsakları kucuk parcalar halinde doğrayın ve tencereye atın Kırmızı ve yeşil carliston biberleri kucuk kucuk doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın Salcayı ekleyerek kavurmaya devam edin Uzerine 3 corba kaşığı kadar un koyun ve iyice karıştırın Ardından tencereye 1 tutam toz tavuk ve et
bulyon atın Yeteri kadar karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın Yeteri kadar sıcak su ekleyin Pişirdiğiniz eti
ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın Pişirdiğiniz corbanın terbiyesi icin bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice cırpın Terbiyeyi corbaya ağır ağır yedirin Corbamız servise hazır Afiyet olsun