iltasyazilim
FD Üye
Etli Erişte Çorbası Tarifi,
Resimli Etli Erişte Çorbası Tarifi,
Erişte Çorbası Etli
Etli erişte çorbası
Malzemeler:
250 gr kg kuşbaşı dana eti
1 bardak erişte
2 baş soğan
3 diş sarımsak
Akışkan yağ
1 kırmızı çarliston biber
1 yeşil çarliston biber
1 yemek yemek kaşığı salça
2 – 3 çorba kaşığı dek un
1 tutam toz et bulyon
1 tutam toz tavuk bulyon
Karabiber
Kuru nane
Sıcak su
2 adet domates
1 ufak baş soğan
Tuzlu
Limon suyu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Eti pişirin, altını kapatıp suyunu süzüp bir kenara koyun 2 baş soğanı ince ince doğrayın Soğanları tencereye alın, yeteri dek akıcı yağda kavurun Sarımsakları minik parçalar halinde doğrayın ve tencereye atın Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri minik küçük doğrayarak tencereye ek edin ve karıştırın Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin Üstüne 3 çorba kaşığı kadar un koyun ve adamakıllı karıştırın Gerisinde tencereye 1 tutam toz tavuk ve et
bulyon atın Yeteri dek karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın Yeteri dek sıcak su ekleyin Pişirdiğiniz eti
ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu en ince ayrıntısına kadar çırpın Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin Çorbamız servise hazırlanmış Sıhhat olsun *
Resimli Etli Erişte Çorbası Tarifi,
Erişte Çorbası Etli
Etli erişte çorbası
Malzemeler:
250 gr kg kuşbaşı dana eti
1 bardak erişte
2 baş soğan
3 diş sarımsak
Akışkan yağ
1 kırmızı çarliston biber
1 yeşil çarliston biber
1 yemek yemek kaşığı salça
2 – 3 çorba kaşığı dek un
1 tutam toz et bulyon
1 tutam toz tavuk bulyon
Karabiber
Kuru nane
Sıcak su
2 adet domates
1 ufak baş soğan
Tuzlu
Limon suyu
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Eti pişirin, altını kapatıp suyunu süzüp bir kenara koyun 2 baş soğanı ince ince doğrayın Soğanları tencereye alın, yeteri dek akıcı yağda kavurun Sarımsakları minik parçalar halinde doğrayın ve tencereye atın Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri minik küçük doğrayarak tencereye ek edin ve karıştırın Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin Üstüne 3 çorba kaşığı kadar un koyun ve adamakıllı karıştırın Gerisinde tencereye 1 tutam toz tavuk ve et
bulyon atın Yeteri dek karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın Yeteri dek sıcak su ekleyin Pişirdiğiniz eti
ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu en ince ayrıntısına kadar çırpın Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin Çorbamız servise hazırlanmış Sıhhat olsun *