
Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı şehriye
- 3 yemek kaşığı önceden kavrulmuş kıyma
- 4.5 su bardağı su
- Tuz
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tencereyi ocağa koyun ve içine zeytinyağını ilave edin.
- Daha sonra tereyağını ekleyip, karıştırın.
- Şehriyeyi de katarak kavurun.
- Kavrulan şehriyenin üzerine bulguru ekleyin ve karıştırın.
- Suyunu ve tuzunu ilave edip, karıştırın ve kapağını kapatın, pişmeye bırakın.
- Birazcık suyunu çekince önceden kavrulmuş kıymayı koyun ve kapağını kapatın.
- Kıyma kendi buharında servis edene kadar kendini bırakıyor. Afiyet olsun.