iltasyazilim
FD Üye
Etli Buğday Çorbası (Kavurmalı Yarma Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr kavurma (Veya dana kuşbaşı)
*1 su bardağı buğday (Yarma)
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*6 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Pul Biber
Etli Buğday Çorbası (Kavurmalı Yarma Çorbası) Tarifi Yapılışı Soğanlar küçük küpler halinde yemeklik doğranır
2 kaşık tereyağ eritilip soğanların rengi değişene kadar kavrulur
Küp küp doğranmış kavurma veya kuşbaşı etler konulup kavrulur
Salçalar eklenip 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber ilave edilip 5 dk daha kavrulur
6 su bardağı sıcak su eklenir
Su kaynadıktan sonra önceden ıslatıp suyunu süzdüğünüz yarma (buğday) eklenir
Orta ateşte yarmalar yumuşayana kadar 3035 dk pişirilir
Çorbamız servise hazır Afiyet olsun
*100 gr kavurma (Veya dana kuşbaşı)
*1 su bardağı buğday (Yarma)
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*6 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Pul Biber
Etli Buğday Çorbası (Kavurmalı Yarma Çorbası) Tarifi Yapılışı Soğanlar küçük küpler halinde yemeklik doğranır
2 kaşık tereyağ eritilip soğanların rengi değişene kadar kavrulur
Küp küp doğranmış kavurma veya kuşbaşı etler konulup kavrulur
Salçalar eklenip 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber ilave edilip 5 dk daha kavrulur
6 su bardağı sıcak su eklenir
Su kaynadıktan sonra önceden ıslatıp suyunu süzdüğünüz yarma (buğday) eklenir
Orta ateşte yarmalar yumuşayana kadar 3035 dk pişirilir
Çorbamız servise hazır Afiyet olsun