bilgisayarci
FD Üye
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket (12 adet) tuzsuz etimek
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 lt süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- İsteğe nazaran ; ceviz, toz tarçın, antep fıstığı
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti için; şekeri uygun bir tencereye alıp kavuralım.
- Şeker eriyip karamelize olunca üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.Suyu eklediğimizde birinci evvel sertleşecektir. Panik yok bekledikçe ve orta ara karıştırdıkça olağan haline döner ????
- Şerbeti bu biçimde 7-8 dk kaynatalım.
- Daha sonra etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
- Üzerine şerbeti her yerine gelecek formda döküp ıslatalım.
- Etimekler şerbeti çekene kadar muhallebimizi hazırlamaya geçelim.
- Muhallebisi için; uygun bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayıp kıvam alan muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
- Muhallebimizi 5 dk dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine dökerek spatula yardımı ile düzeltelim.
- Tatlımızı bu formda dolaba kaldırıp yeterlice soğumasını sağlayalım.
- Daha sonra 1 su bardağı süt ile kremşantimizi hazırlayıp dolaba kaldıralım.
- Tatlımız ve kremşantimiz yeterlice soğuduktan sonra krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
- Üzerini streçleyip bir gece buz dolabında dinlendirelim.
- Son olarak üzerini istediğimiz materyal ile süsleyelim (ben toz tarçın kullandım).
- Tatlımızı dilimleyip servis edebiliriz.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı