
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için (ben karemelize ederek hazırlıyorum);
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağı
- 2 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimekleri tepsimize dizelim.
- Şerbeti hazırlayalım. Şeker tencerede eriyince 2 su bardağı suyu ekleyelim.
- Şeker ilk başta katılaşacak ama daha sonra tekrar eriyecektir.
- Eridikten sonra şerbetimiz hazır.
- Etimeklerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbetimizi eşit miktarda gezdirelim.
- Etimekler şerbetini çekene kadar muhallebimizi hazırlayalım.
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ocakta pişirelim.
- Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve vanilya ile tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım.
- Etimekler şerbetini çektikten sonra üzerine ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
- Portakallı sosumuzu hazırlayalım.
- Portakal suyunun içine diğer malzemeleri ekleyip ocağa alalım.
- Sosumuz koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Koyulaşan portakal sosunu ocaktan aldıktan 5 dakika sonra muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim.
- Tatlıyı dolaba kaldırıp 1 gece bekletelim. İlk gün portakal sos bana acı geldi biraz ama 1 gece bekledikten sonra tadı harikaydı.

Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı