elektronikci
FD Üye
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak süt
- Pasta süsü
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbetimizi kaynatalım kaynadıktan sonra biraz soğumaya bırakalım.
- Etimeklerimizi borcama dizip şerbeti üzerine döküp kendine çekmesine bırakalım.
- Sonra muhallebimizi yapmaya başlayalım. Vanilya ve tereyağı hariç öbür tüm gereçleri tencereye döküp kısık ateşte kaynatalım.
- Kaynayıncaya kadar karıştıralım topak olmaması için kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyalı bide tereyağını ekleyip bir çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştıralım.
- Muhallebimiz birinci sıcaklığını götürünce etimeklerimizin üstüne dökelim dolaba koyup biraz soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra hazırladığımız kremşantimizi üstüne döküp bir iki saat dinlemeye bırakalım akabinde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.