
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket etimek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- Sonradan eklenecek olan;
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Evvel etimeklerimizi orta uzunluk bir borcama dizelim.
- Şerbetimiz için, bir tencereye suyu ve şekeri alıp karıştıralım.
- Şerbetimiz kaynar kaynamaz 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp etimeklerin üzerine eşit bir biçimde gezdirelim.
- Sonra irmikli kısmını hazırlayalım.
- Bir tencereye vanilya hariç öbür materyalleri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
- Etimeklerin üzerine eşit biçimde dökelim.
- Sonra tezgahın üzerinde 30 dk soğusun.
- Sonra üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat yani düzgünce soğutalım.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine eşit biçimde yayalım.
- Üzerini kapatıp buzdolabında 5 saat yahut 1 gece dinlendirelim (ben 1 gece dinlendirdim).
- Dinlendikten sonra tatlımızı dilimleyip süsleyip servis edebilirsiniz.
•takip etmeyi unutmayın•.
İnstagram hesabım @lezzetin_sevgisi.