Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etimek-tatlisi-16.jpg

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket etimek
İrmikli kısmı için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • Sonradan eklenecek olan;
  • 1 paket vanilya
Beyaz kısmı için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Evvel etimeklerimizi orta uzunluk bir borcama dizelim.
  2. Şerbetimiz için, bir tencereye suyu ve şekeri alıp karıştıralım.
  3. Şerbetimiz kaynar kaynamaz 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp etimeklerin üzerine eşit bir biçimde gezdirelim.
  4. Sonra irmikli kısmını hazırlayalım.
  5. Bir tencereye vanilya hariç öbür materyalleri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  6. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
  7. Etimeklerin üzerine eşit biçimde dökelim.
  8. Sonra tezgahın üzerinde 30 dk soğusun.
  9. Sonra üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat yani düzgünce soğutalım.
  10. Soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine eşit biçimde yayalım.
  11. Üzerini kapatıp buzdolabında 5 saat yahut 1 gece dinlendirelim (ben 1 gece dinlendirdim).
  12. Dinlendikten sonra tatlımızı dilimleyip süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

•takip etmeyi unutmayın•.

İnstagram hesabım @lezzetin_sevgisi.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt